Български фенове имаха възможност за незабравим разговор с играч от световния елит благодарение на Sofia Open. Половин час те задаваха въпроси на класиралия се на четвъртфиналите канадец Вашек Поспишил.

Във времена, в които физическият контакт между феновете и тенисистите е невъзможен, Sofia Open предложи шанса на запалените по играта да початят и да задават въпроси на бившия №25 в света.

Именно Поспишил е човекът, който застана до Новак Джокович в идеята му за създаването на новата организация на играчите, която да има думата при важни решения на АТР. Двамата срещнаха критики от доста свои колеги, а канадецът коментира темата така:

"Работим здраво с Новак, трудно е, защото сме в сезона, за мен това е последен турнир, а той ще участва и в Лондон. Ще имаме прогрес като свършат турнирите.

Следващата стъпка е да организираме нещата, да структурираме правилно. Правим го за играчите, за положителни промени. Нищо по-различно. Опитваме да помогнем на играчите, не сме дискутирали много с АТР честно казано. Надявам се да успеем".

Той разказа и за впечатленията си от София, които обаче на се сериозни, заради балона, в който играчите се намират и невъзможността да напускат своя хотел.

"Не можах да видя града, движим се само от хотела до кортовете. За съжаление не можах да видя нещо от България, но може би след турнира, като напусна балона ще разгледам града. Не съм пробвал традиционно българско ядене. Бих искал да попитам кое е традиционно тук.

Организацията е страхотна, имаме храна цял ден, детайли, които са важни за тенисистите. Организаторите вършат чудесна работа, имаме чудесно лоби. Вършат добри неща с балона.

Знам Григор Димитров. Друго за България не знам много, честно казано. Трябва да подобря. Познавам Григор много добре, откакто бяхме юноши, той е суперзвезда тук. Той е най-близката ми връзка с България. Играхме двойки при юношите".

Поспишил коментира и сериозния напредък на канадския тенис и изобилието от качествени играчи от страната.

"Много неща има. 5-6 различни неща. Има и доза шанс. Не може да създаваш само висококачествени тенисисти. Популярността върви нагоре. Милош, аз и Джини имахме нашия пробив. Мисля, че това постави тениса повече на фокус. "Тенис Канада" назначи треньор от френската федерация. Той започна да назначава треньори и да преструктурира тениса в Канада. Трябва да имаш правилната настройка, имаме голяма увереност към тениса и поставяме основата за следващата генерация и че те могат да са на върха. Феликс, Денис, Бианка, те са следващото поколение, които ще са тук много време. На толкова ранна възраст вършат невероятни неща".