Даниел Колинс е шампионка на турнира WTA 1000 в Маями, след като победи на финала Елена Рибакина със 7:5, 6:3.

Така американската публика получи своя подарък, а приказката - щастлив край.

Защото само така може да бъде определен успехът на 30-годишната представителка на САЩ, която мина през седем препятствия, за да вдигне най-голямата титла в кариерата си.

Колинс досега имаше само два триумфа в тура, но никога не бе печелила състезание от категория 1000. Тя има и финал в Шлема - през 2021-ва загуби в Мелбърн от Ашли Барти, но няма трофей от такъв калибър.

След битка, продължила 2 часа и 2 минути, световната №53 вдигна победно ръце. Даниел проби във възможно най-ключовия момент на първия сет - при 6:5, за да поведе в мача. Във втория пак удари първа но подаването на Рибакина, но последва моментален рибрейк.

При 4:3 обаче дойде нов пробив и американката сервира за мача.

Четвъртата в ранглистата Рибакина бе фаворит преди финала. Но някои неща е писано да се случат, а разбира се, историята на Колинс е едно от тях.

Американката вече обяви, че ще се откаже от професионалния тенис в края на сезона. Но след триумфа днес, това оттегляне ще е далеч по-лесно и сладко.

Тя е едва шестата тенисистка от Щатите, спечелила големия турнир в Маями.

Слоун Стивънс го направи за последен път през 2018-а, а другите имена са впечатляващи: Мартина Навратилова, Крис Евърт, Винъс и Серина Уилямс.