Организаторите на Мастърс турнира в Маями правят всичко по силите си да осигурят участието на Новак Джокович, макар сърбинът все още да няма право да влиза на територията на САЩ.

Още преди седмици директорът на турнира Джеймс Блейк поиска от властите в САЩ специално изключение за Ноле, изтъквайки огромните ползи, които участието му ще донесе не само за самия Мастърс, но и за града Маями.

До момента обаче отговор по казуса няма, а подобно изключение бе отказано на Индиън Уелс, така че надеждите в тази посока не са особено оптимистични.

Но Новак Джокович продължава да фигурира в списъка с участници под №1 в основната схема на започващия в понеделник турнир.

Оказа се, че за сърбинът все пак има вариант да влезе в САЩ без ваксина, а той включва истинско приключение.

Законът не изисква ваксина срещу коронавирус за хора, пристигащи с кораб от Бахамските острови, специално за Маями. В такъв случай Джокович може да опита този вариант, а лично губернаторът на щата Флорида заяви, че би пратил кораб да вземе тенис звездата, ако се налага.

"Неадекватините мерки на Джо Байдън спират Ноле от пристигане в Маями. Той обаче знае за варианта през задния ни двор, вероятно с екипа му обсъждат Бахамите. Аз лично бих пратил кораб да го вземе, стига да пожелае. Но тези мерки са абсурдни, г-н президент, позволете на Джокович да играе", каза губернатор Рон Де Сантис.

Сегашните мерки важат в САЩ до май, което означава, че Новак Джокович не би имал никакъв проблем с влизането в страната за US Open в началото на септември.