Аржентинецът Данте Ботини е новият треньор на Григор Димитров според официалния сайт на ATP.

Двамата вече тренират заедно в Монте Карло повече от седмица, но до този момент потвърждение на новината нямаше.

Днес в секцията за име на треньор, вместо Андре Агаси бе изписано името на Ботини. Агаси обаче бе твърде рядко до Димитров, като по-скоро изпълняваше роля на негов съветник. Плътно до Гришо през целия сезон бе Крис Гро, но отсъствието му от полседните турнири породи съмнение, че със съвместната им работа е свършено.

Данте Ботини е познат в тенис средите като дългогодишен треньор на Кей Нишикори. В 9-годишния им период заедно, японецът достигна финал на US Open и се изскачи до четвърто място в ранглистата.

За последно Ботини работеше с чилиецът Николас Джари, който обаче получи допинг наказание, което съвсем очаквано бе причина отношенията им да приключат.

Очавка се в близките дни Димитров и Ботини да заминат за Австралия, където ще трябва да изкарат задължителна 14-дневна карантина, преди да започне същинската им подготовка за Australian Open.

Именно на коротовете в Мелбърн ще са първите мачове за Гришо през сезона, който поне на този етап не е заявил желание да играе в предхождащите го турнири.

Снимка: Getty images