Впечатляваща селекция от тенисисти представи българския турнир Sofia Open, който ще се проведе от 7 до 14 ноември в "Арена Армеец".

В петото издание на надпреварата ще участват седем от представителите на топ 20, а много от големите имена ще дебютират на родна земя. Сред тях са представилите се силно на "Ролан Гарос" Диего Шварцман и Пабло Кареньо Буста.

Вече са ясни имената на 19 от звездните участници:

Сред тях са Диего Шварцман (№8 в света), Гаел Монфис (№11), Денис Шаповалов (№12), Роберто Баутиста Агут (№13), Пабло Кареньо Буста (№15), Фабио Фонини (№16), Карен Хачанов (№17), Милош Раонич (№21), Феликс Оже-Алиасим (№22), Душан Лайович (№24), Каспер Рууд (№25), Борна Чорич (№27), Тейлър Фриц (№28), Алекс де Минор (№29), Филип Краинович (№30), Ян-Ленард Щруф (№32), Николоз Басилашвили (№33), Кей Нишикори (№35) , Кевин Андерсън ("запазен ранкинг" №14).

Името на Григор Димитров го няма в списъка, въпреки че българинът предварително бе заявил участие в надпреварата.

"Към момента продължаваме да сме в непрестанна комуникация с Григор Димитров и хората от неговия щаб. Както знаете, той подписа договор за участие на Sofia Open за оригиналните дати в края на септември и началото на октомври. Надяваме се, че Григор, който несъмнено обича България, ще играе на пренасрочения Sofia Open и ще приеме "уайлд кард", която пазим специално за него", пишат организаторите.

Димитров спечели второто издание на надпреварата през 2017-а, която бе най-добрата му година откакто е професионален тенисист.

Големият урнир от сериите АТП 250 ще бъде потенциална последна битка за Nitto ATP Finals. Финалът в "Арена Армеец" ще бъде проведен в събота, точно преди финалите в Лондон.

След проведена сериозна дискусия с министъра на спорта Красен Кралев за провеждането на състезания на закрито при спазване на строги противоепидемични мерки, бе изготвено и изпратено предложение до министерството на здравеопазването надпреварата да се проведе с публика. "Арена Армеец" ще приеме зрители за 50% от капацитета си.