Семейството на Новак Джокович даде специална пресконференция в Белград след голямата драма със световния №1 в тениса.

Той ще остане затоврен в държавен хотел в Мелбърн до понеделник, когато местният съд трябва да реши дали да потвърди решението на граничните власти, които отказаха заявиката за виза на сърбина.

Ако това се случи, той ще трбява да напусне Австралия и разбира се, няма как да участва на Australian Open, за който получи специално медицинско разрешение макар да не е ваксиниран.

Цялата драма в Мелбърн, която продължава повече от 24 часа, се превърна във водеща новина не само в спорта, но из целия свят, а неговият баща Сърджан, майка му Диана, брат му Джордже и чичо му Горан внесоха яснота около цялата ситуация.

Брат му Джордже разкри, че Новак е останал без портмоне и най-ценните му лични вещи и документи, а голямата цел на организаторите е той да не успее да подобри рекорда за най-много титли от Шлема.

Разбира се, че най-интересни бяха думите на баща му Сърджан, който винаги се е славел с острия си език.

"Новак е заложник. Новак е Сърбия, те потъпкват Сърбия. Искат да унищожат както сина ми, така и Сърбия.

Ние сме горди хора, никога не атакуваме никого, а само се защитаваме. Новак е светлина в края на тунела, а политическата олигархия няма да го спре.

Това няма общо със спорта, това е политика. Няколко хиляди души от западния свят си мислят, че светът е техен. Но хората са 8 милиарда, 7,5 от тях сме свободния свят, не струваме по-малко от тях.

Исус бе разпънат на кръст, сега разпъват Новак. Но той ще издържи, няма да бъде поставен на колене и ще се бори", заяви Сърджан.