Италианецът Яник Синер, който е актуалният шампион на Sofia Open, тръгна успешно в мисията да защити титлата си в българската столица. Поставеният под №1 в схемата талант се нуждаеше от повече от час и четиридесет минути, за да победи в два сета квалификанта Егор Герасимов (Беларус) - 6:2 и 7:6(3).

20-годишният Синер отрази три точки за пробив в първия гейм на мача, а серия от 11 поредни точки му даде аванс от 3:0 и макар да имаше проблем със сервиса в седмия гейм, той го измъкна от 15:40, а след това проби, за да поведе с 1:0.

Квалификантът показа съвсем различно лице във втория сет и стигна до това да води с 5:4 и да сервира за изравняване на резултата. Синер обаче изравни, а след това се стигна до тайбрек, в който шампионът наложи своята воля.

"Много съм щастлив и развълнуван, че отново съм тук. През миналата година получих много любов от феновете и съжалявам, че през тази година няма публика. Доволен съм и от първия ми мач днес. В първия сет играх добре, ретурите ми вървяха и бях солиден на сервис. Във втория сет беше по-оспорвано. Допуснах пробив за 4:5 и се радвам, че успях да го върна веднага. След това играх добре в тайбрека. Като цяло няколко точки направиха разликата във втората част", каза италианецът, който ще играе с Джеймс Дъкуърт в четвъртфиналите утре.

Това бе шеста поредна победа за Синер в София.