Французойката Кристина Младенович, която има девет титли от Големия шлем на двойки, подкрепи Новак Джокович. Сръбската суперзвезда смеси спорт и политика при продължаващото си все още участие на "Ролан Гарос". Ноле изрази позицията си относно Косово, след като написа на камерата след една от победите си, че "Косово е сърцето на Сърбия", а Младенович подкрепя вижданията на Джокера по темата.

30-годишната тенисистка е родена във Франция, но родителите ѝ са от бивша Югославия - баща ѝ Драган е бивш състезател по хандбал и корените му са именно от Косово, докато майка ѝ Дженита е бивша волейболистка от босненски произход.

"Да, подкрепям позицията на Новак. Косово е сърцето на Сърбия и за мен. Баща ми е от Гниляне, баба ми живееше там и аз ходех там, когато бях дете", заяви французойката, цитирана от сръбското издание "Телеграф"

"Много хора говорят за Русия и Украйна, всеки има мнение по темата, но това не се брои за политика, така ли? Докато когато говорим за Косово, нещата изведнъж стават политически?", добавя още Младенович.

Джокович ще играе за рекорден седемнадесети път в четвъртфиналите на "Ролан Гарос", след като в осминафиналите не даде сет на Хуан Пабло Варияс - 6:3, 6:2 и 6:2. ДВукратният шампион от Париж се изправя срещу Карен Хачанов в спор за място в полуфиналите по-късно днес.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО