Новак Джокович отново коментира горещата тема около себе си, а именно надисът "Косово е сърцето на Сърбия, спрете насилието".

Точно това бяха думите, които Ноле написа на камерата след първия си мач на "Ролан Гарос", което си беше сигурен знак за предстоящ скандал.

Само минути по-късно социалните мрежи буквално бяха взривени от надписа, като се стигне дори до коментари от министри и държавни лидери.

Тук не говорим само за замесените страни, в случая Сърбия и Косово. Коментар по темата дадоха различни европейски политици, а външният министър на Франция определи действията на Джокович за неуместни.

Ден след написаното Новак Джокович обясни действията си каза, че изобщо не го интересува дали ще получи наказание, а след вчерашната му победа над Мартон Фучович, темата бе подновена.

"Невъзможно е да има Голям Шлем без драма за мен. Но в същото време вярвам, че това ме мотивира и води напред.

Разбира се, бях наясно, че надписът ще предизвика такива реакция. Безспорно много хора не са съгласни с него, но аз изцяло стоя зад написаното, това е положението".

В същото време стана ясно, че Новак Джокович няма да получи каквото и да е наказание, защото няма правило в Международната тенис федерация, което да забранява политическите послание при писането върху обектива на камерата.

Разбира се, все пак ръководния орган в тениса призова играчите да се въздържат от подобни коментари, а да се съсредоточат върху представянето си на корта.