Гаел Монфис, когото ще гледаме съвсем скоро в София на поредното издание на силния турнир Sofia Open, стана номер едно в класация на ATP за най-зрелищните хотшотове в тениса. "Ударите, които никога няма да забравим", цяла седмица вълнуваха феновете на спорта и на страницата на Асоциацията вървеше вот за това кой е най-невероятният от тях.

Поводът е 50-ата годишнина на тура в ATP формат, който промени тениса.

Десетката е впечатляваща, а изпълнението на Монфис в Мадрид срещу Мартон Фучович преди 3 години е просто...

Френският "гумен човек" догони топката с гръб към мрежата и я прати с невероятен удар с обръщане край слисания унгарец. Публиката ахна, преди да започне да аплодира - толкова сензационно бе видяното.

Второто място е за Ник Кирьос в невероятно разиграване срещу Борна Чорич в Маями през същата 2019-а, оставило без дъх феновете, завършено с уинър през краката по диагонала.

В топ 10 намират място изпълнения на Новак Джокович, Рафа Надал, Роджър Федерер, Пийт Сампрас, Щефан Едберг, Анди Родик, Пабло Куевас и Лейтън Хюит.

Монфис ще играе в София през септември, след като бе потвърдено неговото участие и това на двукратния шампион и актуален №10 в ранглистата Яник Синер.

Очаква се още звезди от топ 20 да пристигнат на надпреварата в "Арена Армеец".