Президентът на Международната тенис федерация (ITF) Дейвид Хагърти ще бъде на официално посещение в България между 5 и 8 февруари, съобщават от българската федерация.

Хагърти ще проведе редица срещи по време на визитата си у нас. Той ще се срещне с български тенис треньори, състезатели и родители. Също така ще бъде проведена работна среща за модернизацията на Български Национален тенис център (БНТЦ) и за огромната възможност той да стане част от регионалните тенис центрове на ITF.

Ще бъдат обсъдени последните промени в световния тенис и предизвикателствата пред спорта. Дейвид Хагърти ще има среща и с представителите на американския бизнес у нас.

Дейвид Хагърти е президент на ITF от 2015 година, когато в Борда на директорите за пръв път бе избран българин - Стефан Цветков. Преди да поеме ръководството на световния тенис, той има дългогодишен опит като ръководител в Американската тенис федерация (USTA) и ITF.

Хагърти е член на Международния олимпийски комитет (МОК), Борда на директорите на Женската тенис асоциация (WTA) и Залата на славата на световния тенис (ITHF).