Симона Халеп се възползва от своето право да обжалва тежката санкция, която получи заради положителна допинг проба.

Припомянме, че бившата №1 в света бе наказана със спирането на състезателните права за 4 години. Това се случи преди месец от независимия тенис трибунал.

Наказанието на Халеп обаче е със задна дата - октомври 2022-а, когато тя даде положителната проба за Роксадустат. По думите на румънката, със забраненото вещество са били замърсени хранителни добавки, която тя е приемала след операция на носа.

След полученото 4-годишно наказание, тя имаше 45-дневен срок да обжалва, като румънката го направи пред Спортния арбитраж в Лозана.

Тя се бе зарекла, че ще направи всичко възможно да изчисти името си, като това минава през оправдаване от КАС.

От Спортния арбитраж обявиха, че тепърва започва независимо разследване по случая, като част от което ще бъдат изслушани всички замесени, а на този етап няма как да се даде реалистична прогноза за окончателното решение.

В обжалването Халеп подчертава, че не отрича наличието на забранен стимулант в своята проба, но претендира за по-лека санкция заради нейното незнание, че приема Роксадустат.

Именно с това са свързани нейните надежди, защото 32-годишната си възраст, изпълнението на цялото наказание ще означава евентуално завръщане на корта на 35, което може и да означава край на нейната кариера.