Румънската тенис звезда Симона Халеп продължава живота си в изгнание, далеч от професионалните тенис кортове, на които все още няма право да стъпва.

Припомняме, че през октовмри в нейната проба бе открито забраненото вещество Роксадустат, заради което от АТР временно спряха нейните права.

Вече доста месеци тя така и не получава официално наказание, а нейната гледна точка продължава да бъде, че това вещество е попаднало в тялото й в следствие на замърсена хранителна добавка.

Пред "Tennis Majors" тя разкри как стоят нещата с нейната кариера и се оплака от действията на Международната тенис федерация.

"Последните няколко месеца бяха много трудни и тежки в емоционално отношение. Отново заявявам, че никога не съм взимала допинг съзнателно.

Това не е моят свят. Изповядвам ценности за чист спорт и никога за момент не съм помисляла да взема допинг и в най-минимални количества.

Наех екип от експерти, които след много работа установиха, че забранената субстанция е попаднала в мен след замърсяване на една от моите хранителни добавки.

Тези експерти могат да дадат нужните доказателства. Още през декември го направиха го пред ITF, но те ги отхвърлиха и целенасочено бавят процеса.

Два пъти отлагат изслушването ми, което не мога да приема. Разпоредбите превдиждат всеки спортист да може да бъде изслушан максимално бързо.

Единственото ми желание е да играя отново. Обичам спорта и искам да се боря за големите титли. Това е моята работа и живот. Чувствам се силна и макар осем месеца без тенис, съм убедена, че мога да се завърна", разказа тя.