Италианският тийнейджър Яник Синер е първият финалист на Sofia Open 2020. 19-годишният талант победи №5 в основната схема Адриан Манарино (Франция) в два сета в първия полуфинал на турнира и след 6:3, 7:5 стигна до дебютния си финал в турнир от категория ATP.

Младокът не допусна нито един пробив в мача, макар Манарино да имаше не един или два шанса за брейк. Синер от своя страна проби съперника в петия гейм на първия сет, а след това поведе с 5:2 и в крайна сметка взе встъпителния сет с 6:3.

Играта във втория сет бе равностойна, като Манарино пропиля три възможности за пробив и в крайна сметка получи такъв - в единадесетия гейм. За Синер остана по-лесната задача да затвори мача на собствен сервис и той направи точно това за 7:5. 

"Доволен съм. Не беше лесно. Стараех се остана спокоен и да не се поддавам на емоциите. Знам за качествата му да играе добре от дъното на корта. Играх точка за точка и се опитвах да остана концентриран през цялото време. Получи ми се и това ме прави щастлив", коментира тийнейджърът.

"Чувствам се много добре на корта и очаквам мача утре. За мен няма значение срещу кого ще играя. За мен е чест и съм щастлив, че съм на финала. Благодаря на феновете в залата. Хубаво е да се виждат хора на трибуните в този труден период. ", каза още Синер.

Финалът ще противопостави двама непоставени в основната схема тенисисти. Втората полуфинална среща е между друг френски ветеран - Риша Гаске и Вашек Поспишил (Канада).