Американският тенисист Сам Куери се забърка в сериозен скандал, който може да го извади от спорта за дълго време.

Световният №49 наруши задължителната си карантина, за да избяга със семейството си от Санкт Петербург. Куери трябваше да участва на турнира от категория АТР 500 в руския град, но със съпругата му и осеммесичния им син дадоха положителни проби за коронавирус.

Американският тенисист е получил инструкции от АТР и руските власти да остане в петзвездния си хотел "Четири сезона" в продължение на 14 дни. Нещо, с което Куери първоначално се съгласил.

Той обаче получил и обаждане от човек от руските здравни власти. На Куери е било съобщено, че ще получат посещение от руски лекари, по чиято преценка семейството може да бъде принудително хоспитализирано.

Заради леките симптоми, които Сам Куери и съпругата му Аби имали, те решават да нарушат правилата и да избягат от Русия.

Куери наема малък частен самолет, с цел да лети до най-близката европейска страна, в която се влиза без PCR тест.

Към този момент не е ясно къде се намира Куери и дали изобщо е излетял от Русия. Смята се, че е в квартира, в която възнамерява да прекара карантината си.

Проблемите за американеца обаче ще започнат след това. В правилата на АТР ясно е посочено, че подобно нарушение в периода на пандемия може да коства наказание от три години извън спорта за Куери, както и глоба от 100 000 долара.

Освен това той може да си има проблеми и с руските власти.

ИЗБРАНО