Новак Джокович ще играе в Токио на олимпийския турнир по тенис.

Световният номер едно дълго държа в напрежение всички с решението си, като след титлата на "Уимбълдън" миналата седмица обяви, че все още е 50-50 дали ще иде в Япония. Проблемът бе повече логистичен и свързан с обстановката в страната с извънредно положение, ограничение и мерки, отколкото с умора или спортни причини.

Но късно вечерта в четвъртък Джокович написа в Туитър, че е горд да се присъедини към тима на Сърбия в Токио и вече си е запазил полета за Азия.

Ноле добавя и едно "не мога да разочаровам моя приятел Кожиру", прикачвайки към публикацията видеото с неговото послание към 6-годишното японче за рождения му ден. То стана вайръл в четвъртък, а хлапето е тенисист, като преди 2 години се запозна с Джокович на турнира в Токио.

Сърбинът отива на четвърта Олимпиада, след като в Пекин 2008 остана с бронз, в Лондон 2012 бе четвърти, а преди пет години в Рио отпадна още във втория кръг.

Ако спечели титлата в Токио, Ноле ще посегне съвсем сериозно към Златен Голям шлем - четирите титли от най-важните ATP турнири плюс олимпийско злато в рамките на една календарна година. След победите в Австралия, Париж и Лондон, остават препятствията на турнира в Токио сега, плюс US Open през септември.

Такова изключително постижение историята помни само веднъж на сингъл при мъже или жени.

Направи го Щефи Граф през 1988 г. с олимпийска титла в Сеул, която добави към спечелването на четирите турнира от Шлема в рамките на същата година!