Антъни Генов от тенис клуб "Авеню" (Бургас) беше избран за втори път да бъде част от отбора на ITF (Международната тенис федерация) до 18 г.

Генов ще участва в тренировъчен лагер и турнири в Южна Америка през януари и февруари (Парагвай и Бразилия). Това е поредно голямо признание за младите ни таланти и работата на БФТенис.

Отборът, избран от Международната федерация, е и изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири, под ръководството на официален треньор от ITF.

Всички разходи ще бъдат покрити от Фонда за развитие Grand Slam.

Антъни даде специално интервю за сайта на Българската федерация по тенис.

 

- Изкарахте близо месец в тренировки и участия в турнири в САЩ като част от отбора на ITF. Разкажете малко за това преживяване и колко полезно беше?

- Тези турнири и тренировки бяха много полезни за мен, натрупах много опит. Атмосферата е много по-различна. Турнирите са на много високо ниво и участват най-добрите състезатели в света от който научих много на корта така и извън него.

- Отново сте част от отбора на ITF...

- Щастлив съм че отново ще съм част от отбора на ITF и съм много благодарен на Българската федерация по тенис и на ITF, че са ми гласували доверие.

- Намираме се в края на 2018-а година. Доволен ли сте от постигнатото през тази година ?

- Доволен съм от годината, но очаквах да постигна по-добри резултати. При така стеклите се обстоятелства съм доволен.

- Дълго време лекувахте контузия през годината, повлия ли това?

- Естествено всяка една контузия повлиява негативно и води до спад в формата. Не е приятно, но аз се опитах да извлека полза, играейки с дясната ръка (той е левичар - б.а.) и сега това ми помага.

- Има ли нещо за което да съжаляваш, че не постигна през годината ?

- Че не успях да вляза в топ 100 на ITF.

- Към какво е насочена подготовката в момента. На какви турнири ще наблегнете през следващата година?

- Подготвям се за турнирите в Южна Америка и ще играя повече на турнири от първа, втора и А категория. Моята цел е класиране на турнирите от Големия шлем.

- Имахте ли време за почивка след края на сезона?

- Не, започнах веднага предсезонна подготовка.