В днешният ден на Sofia Open за първи път в действие ще можем да видим играчите, поставените под №2 и №3 в основната схема. Това са канадецът Феликс Оже-Алиасим, както и австралиецa Алекс де Минор.

При отпадането на първия поставен Денис Шаповалов и носителят на трофей от Шлема - Марин Чилич, именно Де Минор и Оже-Алиасим стават големите фаворити за трофея в София.

Първи програмата обаче открива друг австрлиец - Джон Милман, който се изправя срещу Жил Симоно от 12 часа. След този в двубой в действие ще видим Алекс де Минор, който се изправя срещу руския квалификант Аслан Карацев.

Всички двубои от централния корт можете да наблюдавате в ефира на Diema Sport 2.

В третия мача за деня, отново от втория кръг на турнира, младият италиански талант Яник Синер ще срещне швейцареца Мар-Андреа Хюслер.

Вторият поставен Феликс Оже-Алиасим пък ще открие вечерната програма от 18 часа, когато се изправя срещу Салваторе Карузо, победил нашия Мико Кузманов преди два дни.

Програмата на централния корт закрива опитния французин Ришар Гаске и младата чека сензация Йонас Форейтек, който набързо изхвърли Марин Чилич от турнира.

Централен корт, начален час 12:00:

1. Джон Милман - Жил Симон

2. Алекс де Минор - Аслан Карацев

3. Яник Синер - Марк-Андреа Хюслер

4. Салваторе Карузо - Феликс Оже-Алиасим (не преди 18:00 ч.)

5. Йонас Форейтек - Ришар Гаске

Корт №1, начален час 12:00:

1. Бъркич/Чилич - Качич/Куреши

2. Егор Герасимов - Адриан Манарино

3. Албот/Ситак - Мъри/Скупски

4. Мелцер/Роже-Васлен - О"Мара/Скупски

5. Мартен/Нис - Аревало/Миделкооп