Българското участие на сингъл на Sofia Open 2020 приключи. Димитър Кузманов, който игра в "Арена Армеец" с "уайлд кард", отстъпи след почти два часа и половина игра срещу Салваторе Карузо (Италия) с 6:4, 4:6 и 4:6, като така отпадна от надпреварата.

Втората ракета на България проби на два пъти в първия сет съперника си, който е над 200 места по-напред от него в ранглистата на ATP. Кузманов взе аванс с брейк рано в първия сет, но не успя да го задържи, но все пак съумя да поведе с 1-0 след втори пробив и 6:4.

Италианецът видимо вдигна оборотите във втория сет, за да поведе с 5:1 и да изравни след 6:4 в своя полза. Карузо успя да направи единствения пробив в третия сет, който дойде в деветия гейм, като преди това всичко бе доста равностойно. Но при 4:4 и 40:40, Кузманов влезе в диалог с опонента си през мрежата, след което съперникът му затвори сета и мача за трисетова победа.

В следващия кръг съперник на Карузо ще бъде Феликс Оже-Алиасим от Канада, който е поставен под №2 в основната схема. 

По-рано през деня Александър Донски и Васко Младенов отпаднаха от надпреварата на двойки след 3:6, 4:6 срещу британците Джони О"Мара и Кен Скълски. Утре предстои още един мач с българско участие на двойки - Димитър Кузманов и Виктор Троицки (Сърбия) ще играят срещу водачите в схемата Юрген Мелцер (Австрия) и Едуар Роже-Васлен (Франция).