На 8 и 9 октомври на кортовете на Националния ОББ тенис център в Борисовата градина се проведе третото издание на любителския ОББ Тенис турнир за смесени двойки и двойки мъже.

Завръщането на надпреварата за пръв път от 2019 година беше белязано от рекорден брой участници - над 130 души се записаха във форматите за мъжки и смесени двойки.

снимка: ОББ

И в двата дни играчите показаха спортен хъс и колегиално отношение на корта. В първия ден те мериха сили на 10 корта от комплекса, разположен в Борисовата градина. Някои двойки бързо привлякоха вниманието към себе си с нивото си, като не липсваха и оспорвани сблъсъци още от самото начало. На централния корт събитията бяха открити с мач между Стефан Кирлашев/Добромир Абаджиев и Мартин Димов/Юлиян Димов.

Хубавият тенис събра и много зрители по трибуните. За първи път тази година турнирът имаше и двама участници с международни корени - Стефан Крозе от Франция и Наото Коизуми от Япония.

Прекрасното слънчево време допринесе за позитивното настроение на участниците и публиката, а тя успя да се наслади на оспорвани битки.

снимка: ОББ

При смесените двойки шампиони станаха Венцислав Тодоров и Надежда Симова, които триумфираха с 6-0 над Пейчо Пейчев и Сабина Радина-Кафтанова в заключителния сблъсък.

Кристиян Герасимов и Саркис Харалампиев спечелиха трофея при мъжките двойки след успех с 6-3 над Братан Иванов и Боян Сираков на финала.

снимка: ОББ

Петър Андронов, председател на Надзорните съвети на ОББ и KBC Банк награди победителите и сподели: "Щастлив съм, че всяка година нивото на турнира става все по-добро. Тренирайте, защото конкуренцията расте, вие сте причината този тенис център да носи името ОББ. Благодаря на всички за участието, а ние веднага започваме подготовката на следващото издание".