Григор Димитров излиза на корта в ранния следобед днес, за да търси място в третия кръг на "Ролан Гарос".

Българинът среща във втория мач от програмата Андрей Мартин от Словакия, който ще започне около 13.30-14 ч наше време, стига дъжд да не наруши ритъма на двубоите. Можете да гледате играта на Гришо по БНТ 3 и Евроспорт. Разбира се, ще следите мача на живо и с Dir.bg.

Мартин е пълна загадка.

Двамата не са играли един срещу друг, а и словакът рядко изобщо е бил на нивото да се изправя срещу толкова високо поставени в ранглистата и основната схема на големи турнири съперници. Той има едва 43 мача на ниво ATP, въпреки че е на 31 години.

Андрей е №102 в ранглистата в момента, а единственото му попадане в топ 100 идва преди 4 години, пак след "Ролан Гарос" - тогава достига трети кръг. Надяваме се този път да не повтори постижението... Смята се, че доколкото има силна страна, това е играта именно на червени кортове - нещо, за което Григор сигурно знае и ще внимава.

Букмейкърите определят българина като категоричен фаворит - коефициентите за негова победа са около 1.12, а за противника му - около 6.00.

По-рано днес, от 12 ч, е срещата на Денис Шаповалов и Роберто Карбайес Баена, която ще определи съперника в третия кръг на Григор или Мартин.

Ето и най-интересното от програмата на "Ролан Гарос" днес:

Корт "Симон Матийо", начало 12 часа

1. Петра Квитова - Жасмин Паолини

2. Андрей Мартин - Григор Димитров

Корт "Сюзан Ленглен", начало 12 часа

1. Денис Шаповалов - Роберто Карбайес Баена

2. Кристина Плишкова - Гарбине Мугуруса

Корт "Филип Шатрие", начало 12 часа

1. Йелена Остапенко - Каролина Плишкова

3. Новак Джокович - Рикардас Беранкис.