Големият шампион Боде Милър за първи път проговори за ужаса от смъртта на 19-месечната си дъщеричка 50 дни след трагедията.

Олимпийският първенец и легендарен скиор застана пред камерите в предаването "TODAY" на тв канала NBC заедно със съпругата си - волейболистката Морган Бек, която е бременна.

На 10 юни тази година Емелин Гриър Милър се удави в басейна на семейната къща в Калифорния, докато таткото Боде бе с голямата си дъщеря на мач по софтбол, а останалите хлапета от фамилията (още две момчета) си говорили с майка им в двора на къщата на съдедите и само за миг изпуснали от поглед малката Еми.

По време на тв предаването Боде и Морган непрестанно потъваха в сълзи, но издържаха и за първи път разказаха историята, апелирайки към родителите:

Бъдете безкрайно внимателни и никога не изключвайте нито една теоретична възможност, която може да заплаши децата ви. Те са беззащитни.

"Няма ден, няма час или минута от онзи ден, в който да не мисля за това - каза Морган. - Ние вече не можем да променим нищо, не можем да върнем Еми. Но всеки трябва да чуе тази история и да мисли върху нея. Не искам нито един друг родител на света да усети болката, която ни тежи сега."

Майката разказа историята - детето се е мушнало под вратичката, която води към басейна, а когато Морган и момчетата стигнали, тя вече е била във водата от няколко минути. Линейката е пристигнала бързо, въпреки че кварталът е отдалечен. Но вече е било късно.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Усещам вина, а това е много тежко чувство - каза Боде Милър. - Тя беше просто едно малко мече... Усещането става още по-ужасно при мисълта, че скоро ще имаме ново бебе.".

"Не знам как да го обясня, чувствам и някакъв неясен страх - продължи мисълта му майката. - Как ще доведа на света още едно дете, при условие, че може да го загубя? Тази мисъл не ми дава мира, наред с онази ужасна такава, че никога повече няма да видя Еми.".

Боде Милър обяви, че е влязъл в контакт с Американската педиатрична академия и иска доброволно да стане лице на кампанията за популяризиране на мерките за безопасност, свързани с деца между 1 и 4 години.

"Всеки родител трябва да е наясно и да приема сериозно опасностите - каза легендарният скиор. - Имам дълг да помогна това да стигне до максимален брой хора.".

Снимки: Facebook