Едно видео заля интернет, в последните часове на месец юли, въпреки че е снимано през далечния вече януари тази година.

Историята толкова трогна аудиторията, че за около два дни клипчето събра над 30 милиона гледания в различни социални мрежи и из сайтовете - най-вече в Аржентина и Мексико.

През януари, когато "Барселона" отиде на стадион на "Бетис" и смаза домакините с 5:0, Лео Меси изнесе поредният си рецитал. Геният от Росарио заби два гола, подаде за още два и бе аплодиран дори от най-крайните ултраси на домакините.

След мача Меси имаше гост пред съблекалнята на "Барса".

Андрес Гуардадо, капитанът на мексиканския национален отбор и на "Бетис", бе помолил Лео за една малка услуга преди двубоя. Синът му Максимо е луд по Меси и искал снимка, просто едно фото с идола си.

Макси бе на 2 годинки и половина тогава, а когато баща му го понесе по коридорите към съблекалнята на гостите, вълнението му е съвсем видимо. Облечено в екип на "Бетис", хлапето повтаря името на Лео.

Видеото показва как Меси излиза от съблекалнята, взима в ръцете си Макси и си говори с него, като го пита за името му и на каква възраст е.

Таткото е подготвил малкия с въпрос: "Как празнува Меси?", а хлапето отвръща, вдигайки двете си ръце към небето - жест, какъвто звездата на "Барса" прави след головете си.

Снимката е запечатана от таткото, който разказа пред мексиканските медии едва сега случката, уточнявайки: "Лео се съгласи веднага, а след като се видя с Макси, пожела да му пратя фотоса, за да го има.".

На Мондиал 2018 малчуганът бе отново на трибуните, с фланелка на татко си. Но Гуардадо разказва, че е спорно кога Макси е бил по-умърлушен - когато Мексико отпадна от Бразилия на осминафинал или при елиминирането на Лео и Аржентина от Франция на същия етап...

Съпругата на Гуардадо - Сандра де ла Вега, публикува в своя инстаграм профил и снимка на малкия с екип на "Барса" и Меси в Москва, по време на Световното.

Снимка: Instagram