Дебютът на Кубрат Пулев в бокса зад Океана се оказа успешен след една от най-драматичните нощи за българската звезда в тежката категория.

Кобрата не победи някой от асовете с пояси на шампиони, но нокаутът на огромния румънец Богдан Дину дойде след няколко рунда, в които характерът бе необходим не по-малко от уменията.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯТА С ФОТОСИ ОТ ДРАМАТИЧНАТА И КЪРВАВА НОЩ В КАЛИФОРНИЯ>>>

Снимка: Top Rank

Кубрат е претендент №1 да се изправи срещу Антъни Джошуа още преди края на 2019 г., след като британецът се бие през юни с Джаред Милър.

На ринга след победата над Дину излезе и Боб Аръм, президентът на агенцията Top Rank, с която Пулев работи от няколко месеца.

87-годишният бизнесмен, който е част от Боксовата зала на славата на САЩ и е бил агент и промоутър на мачове на Сони Листън и Мохамед Али през 60-те и 70-те години.

Кубрат е един от новите му любимци и е ясно, че репутацията на българина в Щатите тепърва ще бъде градена и заздравявана.

Аръм директно каза още преди мача срещу Дину, че Пулев скоро ще се бие с Джошуа и това е приоритет на компанията.

Снимка: Top Rank

Хиляди българи пътуваха от цяла Америка, от Канада, а и от по-далеч, за да подкрепят Кубрат срещу румънеца.

Това също впечатли коментаторите на канала ESPN, който бе предвидил мача като гвоздей в програмата си за съботната вечер (американско време).

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯТА С ФОТОСИ ОТ ДРАМАТИЧНАТА И КЪРВАВА НОЩ В КАЛИФОРНИЯ>>>

Снимка: Top Rank

Снимка: Top Rank