Фенове и легенди на Левски почетоха две от най-големите имена в историята на клуба - Георги Аспарухов Гунди и Никола Котков.

Днес се навършват 50 години от трагичната гибел на двамата, а по традиция десетки хора поднесоха венци и цветя.

Естествено, че предвид настоящата ситуация около Левски, целият фокус на вниманието бе изместен, като се говореше доста по-малко за Гунди и Котков, а повече за критичното положение на "сините".

Продължаващите повече от година финансови трудности са ясни на всички, но към момента няма никаква яснота как Левски изобщо ще намери финанси, с които да започнр сезона.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК >>>

Днес е последният ден от договорите на почти целия основен състав, като от утре клуба на практика ще разполага само с юноши, не и с професионални играчи.

А проблемът е, че на този етап изобщо не се вижда решение на ситуацията.

На поклонението не присъстваше собственикът Наско Сираков, а именно той е човекът, от който се чакат отговори и решение.

Пред медиите все пак говориха треньорът Живко Миланов и баскетболният му колега Константин Папазов, който бе главен герой в прехвърлянето на акциите преди година.

И двамата не скриха, че положението е критично, но Папазов изрази типичния за него оптимизъм и сподели, че Левски ще играе в Първа лига, вероятно ще завърши и там.

Снимка: Levski.bg

"За план Б трябва да питате Наско Сираков, който има ангажимент в провинцията. Рано днес е бил тук. Ще има Управителен свет и ще вземем решения. Първенството започва след три седмици. Левски ще играе в професионалната лига. Аз смятам, че не само ще започне, но и ще завърши. Този отговор е по-скоро пристрастен.

Диксън ни подведе с мащабността на проекта и Левски да тръгне по нов път, както са повече отбори в Европа. За нас беше голяма изненада неговата реакция. Не му хареса договора, защото Наско Сираков се беше презастраховал. Той носи отговорността.

Тежко е финансовото състояние на клуба, но е по-добре от миналата година, когато дойдохме. Водят се разговори с нови спонсори, не сме спирали през целия период. Смятам, че Левски представлява много голяма марка. Загуби се някакво време, следвайки преклаено амбициозния план. Няма да кажа лоша дума за Диксън, защото смятам, че имаше добри намерения. Не мисля, че е спекула. Може би гаранциите, които Сираков поиска от него повлияха на решението му. Доверие се печели и губи. Решаващото е какво ще вземем като решения оттук нататък.

Фалитът ми изглежда невъзможно. Докато има шанс, клубът ше се обри за това нещо", сподели той.

Снимка: Bulphoto

Живко Миланов говори повече в спортно-технически план, като призна, че обстановката в съблекалнията изобщо не е добра, а всичко това е породено от неяснотите.

Той вижда, че играчите имат желание да продължат в Левски, но на този етап клубът не им предлага договори, защото просто няма ресурса да го направи.

"Състоянието на Левски е моментно. Сигурен съм, че в един момент, дали ще е с нас или без нас Левски ще се оправи. Засега съм аз старши треньор. Такъв е моментът, не се знае нищо. Водил съм разговори. Засега най-важно е да се намерят спонсори и в най-краткосрочен план да се погасят задължения. Не е добра обстановката в съблекалнята.

Има хора, които управляват този клуб. Ако зависи от мен, бих дал договор на всички футболисти. Не зависи от мен.

Можем само да им благодарим, че са останали в Левски и още не са тръгнали. От днес повечето нямат договори. Те си тренират само на желание", каза Миланов.

Снимка: Bulphoto