Изминаха малко повече от две седмици откакто руските футболни национали Александър Кокорин и Павел Мамаев набиха държавен служител в московско кафене.

На двамата футболисти и техни приятелите бяха повдигнати обвинения, и в момента те очакват присъдата си в следствен изолатор в руската столица.

В първата седмица след ареста, Кокорин и Мамаев бяха в т. нар. карантина, каквато е стандартната процедура за неосъждани нарушители на закона.

Обвинените не могат да комуникират с външния свят извън специално отделеното  за това време и са принудени да се подложат на изследвания и разговор с психолог.

След карантината, двамата вече спокойно можеше да бъдат пъхнати зад решетките - засега в ареста. Там са от 19 октомври, а за подробности около пребиваването им информира портала "MK", цитиран от sport-express.

Снимка: AP/БТА, sport-express

Всички виновни за инцидента с потърпевшия Денис Пак и шофьора му са настанени в различни сгради и нямат контакт помежду си.

Помещенията са малки и в тях обикновено се настаняват обвинени в хулиганство, търговски измами или нарушители-чужденци.

Запознати споделят, че Кокорин е с най-хубавата килия, в която дори има нещо като домофон с видео обратна връзка. Чрез него обаче може да говори само с надзирател.

Снимка: AP/БТА, sport-express

При Павел Мамаев и брата на Кокорин - Кирил, няма подобен лукс.

19-годишният Кирил не е имал късмет при настаняването и килията му е по-непретенциозна спрямо тези на останалите. Той е задържан заради футболно хулиганство и се оказва по едно и също време в ареста с брат си.

Александър е пожелал да ги разменят с Кирил и по-малкият да вземе "хубавата" килия, но е получил прост отговор: Това не ти е хотел, за да се местиш от стая на стая.

Снимка: AP/БТА, sport-express

Пряко видеонаблюдение на килиите няма, а тоалетните са в самото помещение. Задържаните сами решават кога да си ги чистят.

Всеки от задържаните за побоя в кафенето има по един съкилийник. Трима от новите им другари са крадци, а четвъртият е човек, който не е платил издръжка.

"Павел Мамаев е в добри взаимоотношения със съкилийника си и надзирателите", разкри адвоката му Игор Мушманов.

Снимка: AP/БТА, sport-express

В килията на Александър Кокорин е малко по-интересно.

Съквартирантът му Дмитрий е обикновен човек, който обаче има "недостатък" - носи тениска на Спартак (Москва), един от големите врагове на Зенит (Санкт Петербург), където Кокорин играе.

Озовал се е в ареста облечен така. По ирония на съдбата. Дмитрий е описан като много спокоен и дружелюбен 30-годишен човек, който работи като мениджър в компания.

Едно е сигурно - никой от задържаните не се оплаква от предоставените условия.

Двамата футболисти са се срещнали на няколко пъти с най-близките си. Мамаев се е видял с баща си, а Кокорин - със съпругата си.

Снимка: AP/БТА, sport-express

На националите им е разрешено да тренират и да гледат мачовете на своите клубни отбори, но само ако се предават по национална телевизия. Тази вечер Кокорин ще наблюдава мача на Зенит срещу Бордо в Лига Европа.

Разрешено им е да ползват фитнес, но не и заедно. В импровизирания салон има маса за тенис, тежести, щанга и велоергометър. Футболни топки липсват.

Двамата очакват да чуят своята присъда. В руските медии се тиражират три варианта: 1 година условно; една или две години ефективно.

Снимка: Instagram