Датата 14 юни вече е записана като важна в календара на футболните фенове, защото тогава е стартът на Европейското първенство по футбол в Германия.

Най-добрите отбори на континента отново се впускат в битка,  за да излъчат най-добрия, а феновете отдавна са наясно коя селекция ще подкрепят или коя смятат, че ще стигне до трофея.

Екипът на Corner.bg иска да чуе вашето мнение, като ви призовава да посочите своя фаворит в анкетата по-долу.

На турнира е актуалният шампион Италия, който ще опита да защити титлата си по подобие на Испания през 2012 година. Тук е финалистът от Евро 2020 Англия, за който в поредно издание се счита, че има най-силния състав от индивидуалности на шампионата. Тук е световният шампион от 2018-а и финалист от 2022-а Франция, воден от суперзвездата Килиан Мбапе.

Тук е домакинът Германия, който търси своят футболен ренесанс. Испанците идват с вълнуващо ново поколение и играчи от новия европейски клубен шампион. Португалия излиза за последно Европейско на суперзвездата Кристиано Роналдо, а Белгия, Нидерландия и Хърватия отново ще опитват да объркат сметките на най-големите.

Букмейкърите посочват Англия за фаворит №1, следван от Франция и Германия. Тези сметки обаче в повечето случаи излизат криви.