Голямото чакане за феновете на един от най-популярните клубове в света свърши и Ливърпул грабна титлата на Англия.

Убийственото чакане продължи 30 години, а след такъв дълъг период, бе напълно логично да има щури празненства.

Въпреки всичките противоепидемични мерки и забраната за масови събирания, не бе никакава изненада, че над 2000 фена на Ливърпул се събраха пред "Анфийлд".

Още с последните минути на мача между Челси и Манчестър Сити в Лондон, който направи титлата на мърсисайдци факт, първите ентусиасти започнаха да обикалят пред емблематичната трибуна "Коп". В рамките на 30 минути, феновете вече надвишаваха 2000, за да започне заслуженото шоу.

Местната полиция следеше за безредици, но по никакъв начин не се опита да помрачи купона на феновете, с опити да ги разпръсне.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПРАЗНЕНСТВАТА ВИЖТЕ ТУК >>>

Снимка: Getty images/Gulliver photos

Въпреки всичките забрани, тези празненства бяха лесно предвидими и всеки бе наясно, че няма как да спре "червените" фенове да отпразнуват титлата след 30 години чакане.

Забелязвахе се хора на абсолютно всякаква възраст, всеки от тях с червен екип, шал или знаме, пеещ песни и подскачащ от радост.

Имаше и ентусиасти в Лондон, които изчакаха щастливият момент край стадиона на Челси - "Стамфорд Бридж". След загубата на директния конкурент за титлата Манчестър Сити, десетки фенове побързаха да се снимат пред паркирания автобус на "гражданите".

Естествено, че те изчакаха и момчетата на Пеп, за да им напомнят с викове, кой е новият шампион на страната.

Снимка: Getty images/Gulliver photos

Празненствата продължиха до зори, като за щастие всичко мина без ексцесии, а изцяло в позитивно настроение.

Предвид ситуацията, играчите едва ли ще успеят да направят парад из града с трофея, но всички очакват, че при вдигането му, около "Анфийлд" отново ще настане луд купон с хиляди празнуващи.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПРАЗНЕНСТВАТА ВИЖТЕ ТУК >>>

Снимка: Getty images/Gulliver photos

Снимка: Getty images/Gulliver photos