Делото срещу Кристиано Роналдо за изнасилване на Катрин Майорга от 2009 г. тепърва предстои, след като разследването бе отново възбудено от полицията в Лас Вегас.

Тази нощ, вероятно рано сутринта в четвъртък българско време, екипът от адвокати на обвинителката, както и следователи от Невада, ще дадат пресконференция по темата.

Новините от днес зад Океана са, че майката на Катрин проговори и обясни мълчанието на дъщеря си с дадените от нея показания пред разследването. Тя няма право да коментира публично случая, преди да има решение за съдебен процес или присъда.

"Дъщеря ми никога не успя да преодолее случилото се - казва Черил Майорга пред списание Spiegel, същото, което първо публикува историята за изнасилването и споразумението за мълчание срещу 375 000 долара, сключено преди 9 години. - Тя е в дълбока депресия, мина през много емоционални сривове и е изключително крехка психически в момента.

Всеки ден го преживявя отново и отново. Минава по улицата и вижда билборд със снимката му. Или по телевизията... И отново се затваря в себе си.

Подкрепям я на сто процента. Това, което се е случило тогава, е ужасно.".

Окампо Гомес, говорител на полицията в Невада, потвърди пред същото германско издание само, че пресконференция ще има "в късните часове на сряда" (местно време).

И отказа да коментира, защото "има отворена процедура по разследване на случая".

Говорителите на Роналдо не коментират, като се очаква да имат представител в Лас Вегас още тази нощ, за да се запознаят с детайлите около разследването, показанията на обвинителката и евентуалното съдебно дело, което се очаква да започне.