20 000 аржентинци атакуваха Санкт Петербург във вторник и превърнаха града в малко Росарио, за да подкрепят Меси и компания в мача срещу Нигерия.

Руснаците ги харесват. В няколко града на страната-домакин на Мондиала, местните са впечатлени, приятно изненадани и с чисто сърце подкрепят отборите на шумните си, луди и многобройни гости.

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА ЗРЕЛИЩНИТЕ СНИМКИ НА ФЕНОВЕ ОТ СВЕТОВНОТО.

Аржентинците, перуанците, колумбийците и феноменалната агитка от Мексико дотук са любимците на градовете, през които минават като латиноамерикански тайфун.

Но колоритни са и датчаните - това огромно петно в червено, което сякаш е капнато с боичка върху стадиона - неделимо и плътно. Така изглеждат и исландците, и жълтите шведи, в тези агитки никой не се облича с друго, освен с националната фланелка. Само холандците липсват - друга публика с такава "едноцветна" култура.

Красиви момичета с черти, типични за коренно различни точки на планетата. Маски и одежди на супергерои. Транспаранти, знамена, изрисувани лица, шапки, тромби...

Деца, които попиват всяко движение, всяка секунда от Световното първенство, за да изградят върху тях любовта си към играта. И мечтите си.

Това е Мондиал 2018 в цветовете и разнообразието на феновете из стадиони, улици и фензони на Русия.

НАСЛАДЕТЕ СЕ НА ЯРКИЯ ИМ СВЯТ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ.