Изпращаме година, богата на емоции в спорта, а понякога - казват, един кадър говори повече от 1000 думи.

Затова и ще ви върнем към някои от най-важните събития, белязали 2023-та, с фотоси - маркови за моментите около тях.

Но ще ви покажем и някои от най-майсторските кадри на световните агенции, които не са свързани с ключови моменти или звездите, които ги създават.

Превъртете отново лентата като хронология, но най-вече - насладете се на един по-различен поглед към големите теми, който дават най-добрите световни фотографи.

ВИЖТЕ НАЙ-ЗНАКОВИТЕ И НАЙ-ЗРЕЛИЩНИТЕ СНИМКИ НА 2023-А>>>

Най-атрактивните снимки на 2023-а в спорта: Драмата на Сифан Хасан, която падна на 20 метра от златото, по време на финала на 10 000 м от Световното първенство по лека атлетика в Будапеща. Състезаващата се за Нидерландия етиопка остана 11-а, като завърши на ходом. А водеше и бе на път да спечели световната титла.

Снимка: Getty Images

От февруари, когато Риана избра сцената на Супербоул, за да покаже на света, че е бременна, през паметните постижения на Александър Овечкин и ЛеБрон Джеймс, до пристигането на Лео Меси в Маями - това се случи през годината в американския спорт.

В Европа един нов фактор вече не може да бъде заобиколен - Манчестър Сити направи требъл, спечели първата си Шампионска лига и е в семейството на специалните отбори-шампиони на континента.

Спомнете си и, че това е годината на Новак Джокович, на Йонас Вингегор в колоезденето и на южноафриканските корави типове в ръгби, спечелили финал-епос със страшния тим на Нова Зеландия.

Вижте галерията и върнете лентата на една страхотна спортна година.

ВИЖТЕ НАЙ-ЗНАКОВИТЕ И НАЙ-ДОБРИТЕ СНИМКИ НА 2023-А>>>

Най-атрактивните снимки на 2023-а в спорта: Оливия Отауей - австралийска сърфистка, по време на състезанията във Френска полинезия от август.

Снимка: Getty Images

Най-атрактивните снимки на 2023-а в спорта: Така изглеждаше трасето в Джеда, Саудитска Арабия, след края на втория кръг от шампионата във Формула 1 там през март. Футуристично и показателно за експанзията в спорта (направена с огромни пари) на тази страна.

Снимка: Getty Images