Колумбиецът Луис Фелипе Гомес загуби работата си заради няколкостотин милиграма алкохол, които се изхитри да вкара на стадион по време на Мондиал 2018.

Запалянкото бе регионален мениджър за Европа и Азия на авиокомпанията "Авианса Карго", а билети за мачовете на Колумбия в Русия си купил още през януари.

На 19 юни Луис и двама приятели бяха на двубоя срещу Япония, като един от тях засне видео как компанията си е вкарала на трибуните алкохол в специален тайник в бинокъл. Клипчето е забавно, само дето струваше добре планетата работа на Гомес.

Компанията реши да го уволни, след като видеото стигна до медиите, а в родината му критиките бяха огромни и свързани със "създаване на лош имидж" на Колумбия по света.

"Не искаме да продължават да ни асоциират с трафик на наркотици или алкохол", дори коментира в централна новинарска емисия в страната един от министрите.

Синът на президента на Колумбия - Мартин Сантос, също критикува видяното и го нарече "създаване на много лош стереотип" в разбирането за хората от тази държава.

"Не мога да повярвам, че заради 15-секундно видео съдят за мен и личностните ми качества", публикува в профила си в социалните мрежи уволненият колумбиец.