По дневния ред се разгледаха следните три точки:

1. Предложения за промени в Устава.
2. Обсъждане и приемане на стратегията за развитието на плажния волейбол до 2016г. в България.
3. Разни

По първа точка от дневния ред бяха разгледани предложенията от три волейболни клуба за изменения на Устава, които след обсъждане в Правната комисия към БФВ бяха докладвани от проф. Огнян Герджиков - председател на Правната комисия. Предложенията бяха приети с пълно мнозинство. Приеха се промени в Устава на БФВ в съответствие с тези на Световната (FIVB) и Европейската (CEV) централи.

По втора точка от дневния ред беше представена подробна презентация относно стратегията за развитие на плажния волейбол в България до 2016 година. Под ръководството на председателя на комисията по плажен волейбол - Милко Багдасаров, беше обсъден план за подготовка на треньори, играчи и съдии, както и разширяване на центровете за плажен волейбол в България. Предстои комисията по волейбол да изготви конкретна програма за развитието по райони, както и провеждането на повече турнири в страната, с цел разширяване на плажния волейбол. Взе се решение в следващите месеци да бъдат сформирани шампионати за младша и старша възраст на пясък.

По точка три от дневния ред бяха обсъдени текущи въпроси, които са свързани с дейността на БФВолейбол - предстоящото участие на България в Световна лига по волейбол - мъже, както и програмите за подготовка на селекционерите в мъжката и женска гарнитури - Камило Плачи и Марчело Абонданца.

Беше засвидетелствано внимание от страна на Общото събрание към личности с огромен принос към българския волейбол. Връчиха се награди на Спиридон Зегов, за дългогодишна кариера като ръководител в ВК ЦСКА и огромна следа в българския волейбол. Наградени бяха и Петър Ганчев, който от 20-ет години е част от волейбола в Пазарджик и СКВ ХебърФ както и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, който последните години оказва голяма подкрепа на волейбола в града и местния ВК Арда, предаде БТА.