Япония ни отнесе на волейбол в Лигата на нациите при жените - 3:0, като приключи мача само за 75 минути и не ни даде никакъв шанс.

В отделните геймове ни победиха с 25:13, 25:15, 25:15, като нито за момент не се видя колебание в съперничките на българките.

След втория гейм селекционерът Лоренцо Мичели говори във флаш интервю пред тв канала на лигата и ясно каза - вече мисли за следващия двубой, защото в този сме направили "изключително много грешки".

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖА>>>

В петък срещаме Италия и няма да е по-леко (20:00 часа по MAX Sport 3 HD).

Японките, точно както и преди година в този турнир (отново ни биха с 0:3), просто изнесоха показно за игра в защита. Те не даваха на топката да падне в полето.

Нашите също опитваха и не се отказваха от битка, но разликата в класите е видима към този момент. Мария Йорданова с осем точки бе най-резултатна за българките. Те отбелязаха общо 43, което е твърде малко, за да застраши който и да е съперник.

Тимът на Япония е пети от световното през 2023-а, където ние отпаднахме в груповата фаза. Играха елиминации и завършиха седми в Лигата на нациите преди година, а ние също не стигнахме до тях.

Сега този състав се цели в квота за Олимпиадата в Париж, което е непостижимо за нашите.

Преди два дни стартирахме минитурнира в Анталия с поражение от Нидерландия - също с 0:3. Остават ни мачовете с Италия, както и с Франция (събота, 17:00 часа, MAX Sport 2 HD).

След това българките започват подготовка за втората фаза на надпреварата - а тя е в САЩ от 29 май.

Там ще имаме четири мача - срещу Южна Корея, домакините, Сърбия и Германия.

Третият и заключителен минитурнир е в Хонконг, а там съперници на нашите са:

Китай, Тайланд, Бразилия и Доминиканската република.