В близкото минало един от най-изявените волейболисти на България в света, Радостин Стойчев сега е старши треньор на турския волейболен отбор "Халкбанк", носител на Купата на Турция.

Под ръководството на треньора Радостин Стойчев Халкбанк утре ще има мач срещу австрийския "Хипо Тирол Инсбрук" в група Ф от шампионската лига CEV. В интервю за турски медии преди мача, Радостин Стойчев благодари на феновете си за подкрепата, която му засвидетелстват.

"Въпреки че главно българи идват да гледат нашите мачове, присъстват и много зрители от различни страни, специално от европейските държави. Организират се чрез социалните медии. Идват не само заради мен, но и заради отбора на "Халкбанк" и играчите",казва той, цитиран от БТА.

Радостин Стойчев разказва и един случай от кариерата си на волейболист в Германия.

"Около 2000 българи бяха дошли да гледат мача. И това е изключителен мотив и гордост за всеки състезател", казва той.

Според българския треньор българските фенове ще започнат да идват на мачовете на "Халкбанк" в Турция, когато отборът покаже, че умее да печели мачовете. Тогава те ще се организират и ще идват по често да ни гледат и да ни подкрепят", заключава той.

В "Халкбанк" продължава успешната си кариера и българският волейболист Матей Казийски, който е един от основните стълбове в отбора.