Волейболните националки на България не успяха да изненадат олимпийските шампионки от САЩ и допуснаха трета поредна загуба на световното първенство. В полския град Лодз българките все пак взеха гейм на далеч по-силния противник, а в крайна сметка отстъпиха с 1:3 (14:25, 25:23, 11:25, 15:25).

Равностойно начало прерасна в четири точки аванс за американките при 8:12 в първия гейм, като след това българките така и не успяха да настигнат съперничките си. Разликата набъбна до 11 точки (13:24), а САЩ затвори гейма от втори опит за 14:25.

" target="_blank">ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА ГЛЕДАЙТЕ ТУК >>>

Втората част бе далеч по-оспорвана, като въревше точка за точка през цялото време. Чудесни изяви както на Елица Атанасийевич, така и на останалите ни волейболистки, държаха интригата жива до последно, а България дръпна с 20:18 и не изпусна водачеството, като получи геймбол при 24:20 и в крайна сметка ликува след 25:23.

Американките значително вдигнаха оборотите в третия гейм, в който дадоха само 11 точки на нашите и поведоха отново в резултата.

Нещата се повториха и в четвъртата част, в която българките изоставаха през цялото време, като все пак успяха да подобрят резултатността си от предишния гейм и отстъпиха с 14:25.

Елица Атанасийевич с 14 точки и Мирослава Паскова с 8 бяха топреализаторките за България. За САЩ Али Франти бе над всички с 19 точки.