Още една загуба без спечелен гейм сложи точка на участието на България в тазгодишното издание на Лигата на нациите. Волейболистите ни отстъпиха с 0:3 на сребърния медалист от последното Европейско първенство Словения и така завършват турнира с общо 13 загуби в 15 мача.

Обнадеждаващо начало и 8:6 за нашите доведе до първото техническо прекъсване в началния гейм, а след това Словения взе нещата в свои ръце, за да поведе с 9:12. Българите изравниха до 12:12, но не успяха да поведат повече в този гейм. Те се доближиха само на точка при 22:23, но словенците спечелиха на 23, за да поведат в резултата.

В един момент от втория гейм разликата достигна 10 точки - 9:19, а в крайна сметка "лъвовете" отстъпиха с 16:25 във втората част.

Третият гейм премина изцяло под контрола на словенските волейболисти, а българите така и не успяха да се противопоставят на съперника, за да отстъпят с 18:25 и съответно 0:3.

Аспарух Аспарухов и Денис Карягин отбелязаха по 10 точки при поредната загуба на българския тим.

Волейболните ни национали завършиха на предпоследното петнадесето място в класирането с две победи от общо петнадесет мача. Зад нашите е единствено Австралия (1-14), а десет от тринадесетте загуби на България бяха без спечелен гейм.