На 15 май 2024 г. в спортна зала Левски София е премиерата на филма "История на бъдещето" - емоционален видео разказ за оживялата мечта за волейболен клуб Левски през 2016 г. и пътя към най-високите цели до изграждането на най- добрата школа в Европа.

"Единственото място в света, което мога да нарека "дом". Това Левски." Признанието прави настоящата голяма звезда на българския волейбол Алекс Николов, който е сред героите във филма.

А новата приказка стартира преди 8 години, когато съдбата среща Владимир Николов с двама умели предприемачи и големи фенове на волейбола - Давид Давидов и Атанас Гаров, чиито животи също се променят и сърцата им вече бият изцяло в ритъма на волейболните топки в ръцете на стотиците момчета и момичета, преследващи своите мечти в новопостроената спортна зала "Левски-София".

"Левски не е бизнес, той е повече. Много повече", казва Гаров. Захващайки се с проекта и вече пленени от магията, двамата с Давид Давидов си задават един въпрос: "Какво ни липсва, за да станем най-добрата школа в Европа?"

Построяват залата. А след това започват да изграждат и бъдещето на българските деца - не само като шампиони в спорта, като шампиони в живота.

"Това, което мерим, а именно медалите от европейски и световни първенства, нямаше да е възможно без Давид и Атанас. Броейки само медалите, които са завоювали състезатели от нашия клуб, за трета поредна година ние сме най-добрата школа в света, което е повод за гордост", казва Владимир Николов.

"Синята" волейболна приказка вече има и своя златен оттенък - залагащ на таланти от своята школа, отборът триумфира с шампионската титла в мъжкото първенство на България.

Левски съхранява в името си история, но работещите днес в клуба не се задоволяват с вече постигнатото, а поставят нови и нови по-високи цели, за да тече във вените на новите звезди на българския волейбол и кръвта на шампиони на бъдещето.

Премиерата на филма ще е на 15 май в залата на волейболния клуб. Събитието съчетава минало и бъдеще, личностно и екипно израстване, в приятна компания сред съмишленици - хора, които милеят за израстването ни като нация, поддържайки добри примери за успехи, постигнати с общи усилия. Но премиерата ще бъде и среща с изгряващите звезди на този разказ - момчетата и момичетата от ВК "Левски София", както и техните будители.

За да отбележат специалния момент с фантастичната публика на Левски, подкрепяща горещо раждащите се в школата звезди на бъдещото на българския волейбола, от клуба решиха да направят подарък за феновете.

Освен специалните гости, съмишленици и партньори, подкрепящи мисията на Левски да изгражда шампиони на игрището и в живота, на премиерата на филма ще имат възможност да присъстват и 250 привърженици. Всички те ще имат щастието да се срещнат и с шампионите от мъжкия тим, както и с шампионите на бъдещето от женския.