Рубриката "Мач на деня" има една цел - да ви заостри вниманието към събитието от спортния свят, което си струва да не пропускате.

А за да добавим щипка от пикантната подправка на любопитството, ще опитаме и да прогнозираме какво може да се случи в него, ако търсите и този аспект и гледна точка.

България днес се изправя срещу САЩ на волейболното световно първенство при жените.

Мачът е от 20 часа по MAX Sport 2 HD, а той ни противопоставя на големия фаворит за титлата и настоящ олимпийски шампион. Съвсем логично това означава, че сме виждани като абсолютен аутсайдер, но в спорта това е твърде рисковано.

Особено, след като българките на италианския треньор Лоренцо Мичели играха много силно и равностойно срещу Германия и световния първенец Сърбия в първите си два двубоя от група С.

Загубихме с 1:3 и 2:3 съответно, но не бяхме в никакъв случай в ролята на пълен аутсайдер.

Напротив - имахме шансове да спечелим и в двата двубоя.

Та тук идваме и до прогнозата на Corner.bg за мача ни на деня.

Тя е България хендикап +2,5 гейма. Тоест - да не загубим с 0:3, което се вижда съвсем резонно на букмейкърите. Ставката е около 2.25 при различните къщи.

А ако искате нещо по-екзотично, ето го - коефициент 3.20 се предлага за "резултат след два гейма 1:1". Защо ли? И в двата ни мача дотук най-силното представяне на нашите дойде във вторите геймове, които те спечелиха и срещу германки, и срещу сръбкини. Та, рисковано, но изкушаващо - да вземем втората част или пък основното предложение - да не загубим с 0:3.

Разбира се, най-важното за тима ни е да се класира във втората фаза, а това минава през победи срещу Канада в петък и Казахстан в събота. Но точка (при два спечелени гейма), две или три довечера, ще са чудесен, изненадващ подарък и гориво в двигателя на отбора ни.

Телевизионна програма за четвъртък на спортните събития на живо:

След 12 ч Тенис, Sofia Open по Диема спорт 3

След 12 ч Тенис, Турнир в Тел Авив по MAX Sport 1 HD

17 ч Волейбол, световно първенство: Сърбия - Германия по MAX Sport 2 HD

17 ч Марица - Монтана по Диема спорт

20 ч Волейбол, световно първенство: САЩ - БЪЛГАРИЯ по MAX Sport 2 HD

20,15 ч Арда - Хебър по Диема спорт

22,30 ч Баскетбол: Манреса - Тенерифе по Диема спорт 2.

Следете резултатите на живо и днес ТУК.