ългарският волейболен треньор Радостин Стойчев даде обширно интервю за NOVA, в което коментира представянето на националния отбор в Лигата на Нациите, както и тревожният отлив на публиката.

"Винаги с голямо внимание следя националния отбор. Това ми е работата. Не само нашия отбор, всички отбори и големи събития. Това, което се случва е тъжно. Тъжно е, защото от големите претенции, които имахме за волейбол на световно ниво, не остана нищо. Играем равностойно, че дори губим, от отбори като Австралия и Япония."

"Друга форма освен добър анализ и работа не знам. Надявам се националният отбор да намери правилния път на работа преди олимпийската квалификация."

"Ако започнеш да приемаш пораженията, там някъде се губи смисълът за спорта. Португалия и Китай не са отбори, с които трябва да се сравняваме, независимо от обстоятелствата. Италия го демонстрира. Италия е тук без много от основните си състезатели, Зайцев, Османи (Хуанторена), въпреки това Италия има облик и някакъв стил на игра. Това им позволява без особени индивидуалности да постигат резултати, това е моделът, към който трябва да се стреми България."

"На него (Силвано Пранди) му е трудно, много му е трудно. Не знам от кухнята какво е положението. Виждат се обективни трудности пред отбора и самия него. В интерес на отбора е да излезе от тези трудности. Състезателите са достатъчни според мен, имаме много играчи по постове, като посрещачи, с включването на Цецо и като диагонали, центрове да не говорим. Като материал има, очаква ги работа и със сигурност работата не трябва да е хаотична, а ясна и целенасочена."

"Пранди познава отбора, познава много от играчите, с много от тях е работил предишните години. Не е лесно, дано намери правилния начин."

"В настоящия момент България няма аргументи за Олимпиадата. Но има достатъчно време до квалификацията. В един такъв мач на практика ще трябва да победим Бразилия. В един такъв мач не винаги побеждава най-добрият. Ако мачът се подготви по правилния начин, качеството отговаря, имаме шансове. Бразилия не е отборът от преди 10 години, това е отбор, срещу който много играят равностойно и го побеждават."

Стойчев коментира и отливът на българската публика от волейболните зали и причините затова "Това е много лошо. За Варна предишните години бе невъзможно човек да си вземе билет, независимо кой играе. Този отлив се дължи единствено и само на резултатите, хората се обезверяват, че може да се случи нещо хубаво."

"Като не играе български отбор, трябва да има организация, шоу. Вчера за първия мач може би бях един от малкото, които си бяха купили билет. Това е тъжно. Трябва да се организира по друг начин."

"При нашите мачове, хората се асоциират много леасно към един побеждаващ отбор. Към това може да се стремим. Дължи се на липсата на организация. В съвременния свят трябва да успеем да напълним една такава зала без никакъв проблем."

"Не е срамно дори да крадеш идеи, напротив, много е важно. Еталон в това отношение е Полша. В Полша е удоволствие да влезеш в зала да гледаш волейбол, Там спортното събитие започва около час и половина преди самия мач, понякога завършва много след края на самия мач. Затова се грижат професионалисти. Хората отиват с целта да се забавляват и да видят волейбол. Това е моделът, към който да се стремим. Това е напълно постижимо."