Стартът в най-скоростната дисциплина при дамите бе отлагано за по-късен час за трети пореден път, но в крайна сметка журито взе решение да отмени надпреварата, заради сигурността на състезателките, информира БГНЕС. 

Заради силния вятър отложиха за 13.30 часа старта на спускането за жени от състезанията за Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Банско.

Надпреварата на най-бързите алпийки в света трябваше да започне в 11 часа, но на старта на писта "Марк Жирардели" в пиринския курорт, който е на 2405 метра надморска височина, бе измерена скорост на вятъра около 25-30 метра в секунда и това стана причина стартът да бъде отложен за по-късно.

В 12.30 часа ще бъде направена нова инспекция и тогава ще се прецени дали да се обяви за 13.30 часа началото на състезанието, съобщиха организаторите. Заради силния вятър бяха спрени временно и повечето от съоръженията в скизоната.

Продължава да се движи кабинковата въжена линия между Банско и "Бъндеришка поляна", където е финалната зона на състезателното трасе, съобщи Гонг.



.