Италианецът Джонатан Милан взе втората си етапна победа в тазгодишното издание на "Джиро Д'Италия". Той се поздрави с успеха в единадесетия етап на състезанието, след като бе по-бърз във финалния спринт срещу Тим Мерлие (Белгия). Днес колоездачите изминаха 207 километра от Фояно ди Вал Форторе до Франкавиля ал Маре, където финишираха, като преминаха през изкачване от трета категория в първата половина на деня, за да завършат с равнинно каране.

За Милан, който кара за отбора на "Lidl-Trek", това е втори триумф тази година, след като преди това бе най-бърз и в четвъртия етап на надпреарата.

Мерлие от "Soudal Quick-Step" пък бе спечелил третия етап, но днес не успя да повтори успеха си. Двамата се откъснаха от основната група малко преди края на етапа, а на финалната права имаше и масово падане, но то не попречи на никой от водачите в генералното класиране. Милан спечели с време от 4 часа, 23 минути и 58 секунди. След него и Мерлие се нареди австралиецът Кейдън Гроувс от "Аlpecin-Deceuninck".

В генералното класиране Тадей Погачар продължава да води. Словенецът от отбора на "UAE Team Emirates" остава с розовата фланелка с общо време от 41 часа, 9 минути и 26 секунди - 2:40 минути по-добро от втория Даниел Мартинес (Колумбия, "Bora-Hansgrohe") и 2:56 от Герайнт Томас (Великобритания, "Ineos Grenadiers").

В четвъртък предстои равнинен етап - 193 километра от Мартинсикуро до Фано.