Това пише в свой коментар за "Мирър" английският журналист Дейвид Мадък, цитиран от в. "24 часа".
За феновете на "Юнайтед" такъв дебат не съществува. Енергията и присъствието на Тевес го правят техен фаворит, особено като го сравняват с безразличния подход на българина. И все пак има прекалено много нюанси, които трябва да се имат предвид. Например Тевес не е само мускули. Той е рядък камък, но за негов късмет е поставен сред доста по-бляскави такива.
И един от тях е Бербатов, който, ако говорим за техника, е един от най-чистите диаманти на терена. И когато го гледах вчера, се убедих, че той има доста повече от брилянтната си техника въпреки нейната изключителна важност.
Два пъти в началото на мача той предизвика два момента с толкова невероятна красота, че защитата на "Уигън" изглеждаше като препарирана, докато той валсуваше около нея. И двата трябваше да бъдат превърнати в гол. Първо от Руни, а след това през Роналдо от Майкъл Карик. И титлата трябваше да е сигурна. Но голът на "Уигън" в 3-ата минута разтърси "Юнайтед" и веднага бе поискано включването на Тевес. Той седеше с каменно лице на пейката, но вероятно тичането му трябваше да обърне нещата.
И Тевес се появи на мястото на Андерсон и вкара почти веднага.
Но това не трябва да спира феновете на "Юнайтед" да си зададат въпроса как Бербатов намери пространство, за да разпори "Уигън".
Като погледнеш статистиката, ще видиш отговора - с тичане. Защото той покрива толкова терен, колкото всеки негов съотборник. Но го прави тихо, интелигентно. Понякога намира пространство, като стои на място, което си е изкуство само по себе си.