Но след ден на разговори между шефовете на Премиър Лийф и клубовете, Юнайтед обеща да промени първоначалните си планове за уикенда.
О Отборът на Фил Браун и трите североизточни клуба се борят да запазят мястото си в елита, като само двама от тях ще се спасят. Преди последния кръг Съндърланд е с 36 точки и има минимално предимство пред Хъл Сити (35), след който се нареждат Нюкасъл (34) и Мидълзбро (32). Решаващите двубои за тяхната съдба са Астън Вила - Нюкасъл, Хъл Сити - Манчестър Юнайтед, Уест Хем - Мидълзбро и Съндърланд - Челси.
Мениджърът Алекс Фъргюсън обеща да направи компромис, заявявайки, че именно срещу Хъл Сити ще тества формата на Рио Фърдинанд преди финала в Шампионската лига три дни по-късно. Наставникът се надява да отклони критиките, като започне с футболисти като Томаш Кушчак, Гари Невил и Парк Джи Сунг. Дарън Флетчър също ще бъде на терена, тъй като заради наказание няма да може да играе в Рим. Това е голяма промяна в сравнение с първоначалния план на Фърги, който толкова вбеси трите клуба, а именно от горепосочените футболисти да пусне единствено Флетчър.
Мениджърът бе принуден да направи обратен завой заради параграф Е20 от правилника на Премиър Лийг, който гласи, че "във всеки мач от първенството участниците трябва да излизат на терена с най-добрите играчи, с които разполагат. В Юнайтед се надяват, че малките промени ще ги предпазят от обвинения в нарушаване на правилника и в същото време борещите се за оцеляване отбори ще бъдат в равнопостовено положение. Хъл Сити се нуждае от победа, за да запази мястото си в Премиър Лийг.
"Аз трябва да преценя кое е най-добро за Манчестър Юнайтед, но също така да бъда честен към другите клубове. Надявам се Рио да бъде готов за мача в неделя, в противен случай той ще е под въпрос и за финала в Шампионската лига", заяви Алекс Фъргюсън.
Треньорът на Барселона Пеп Гуардиола има намерение да даде почивка на целия си титулярен отбор в мача от вътрешното първенство срещу Осасуна в събота.