Единственото попадение вкара резервата Георги Какалов в 66-ата минута. По този начин "моряците" натрупаха 56 точки и имат четири повече от следващия Литекс.
В следващите два кръга играчите на Никола Спасов се нуждаят от една победа, за да си осигурят третото място. Спартак съвсем затъна, след като остана с 24 точки, на три от спасителната зона. В оставащите два кръга Черно море играе със Славия (д) и Миньор (г). "Соколите" имат тежко гостуване на Локомотив в София и домакинство срещу Литекс.
Двубоят започна с едноминутно мълчание в памет на трагично загиналия след автомобилна катастрофа в сряда треньор на Спартак (Варна) Анатолий Кирилов. Феновете на "соколите" също бяха издигнали плакати посветени на Кирилов.
Още във 2-ата минута двубоят бе прекъснат заради хвърлени на терена димки. През по-голямата част от първите 45 минути символичните гости от Черно море владееха инициативата. Чистите положения обаче липсваха за сметка на грубите нарушения. Само за едно полувреме съдията Ивайло Стоянов показа четири жълти картона. Единствените по-сериозни ситуации пред вратата на Цонков дойдоха след удари с глава на Алекс и Манолов и далечен изстрел на Юруков. В 43-ата минута Кулибали стреля опасно с глава, но на сантиметри над вратата на Спартак.
Второто полувреме започна с още по-яростен натиск на Черно море. Само в рамките на три минути - между 53-ата и 55-ата, Георгиев и на два пъти Юруков изпуснаха невероятни положения. Все пак логичното се случи в 66-ата минута, когато влезлият като резерва Георги Какалов с фантастична странична ножица даде заслужено предимство на "моряците". До края Какалов имаше още една възможност за попадение, но не би встрани от вратата. В последната минута Орлинов от добра позиция от фаул стреля на три пъти в стената и така Черно море запазиха ценното 0:1.