"Има още два мача и аз не знам как може да се иска нещо, което не е свършено, заяви ядосано Емил Велев. Трябва до края на първенството да вземем още поне четири точки, за да сме сигурно шампиони. Не знам кой го е казал това нещо: "Искаме купата още в неделя."
"Това нещо" го каза изпълнителният директор Константин Баждеков, който заяви по-рано, че ако Левски стане шампион, отборът ще бъде награден на стадион "Георги Аспарухов".
"Противникът ни също има да изиграе два мача, в които иска да победи, категоричен е Велев. При нас пък изобщо не може да става дума за подценяване на неделния мач."
Дали е възможно, приказките за празнуване на титлата още в неделя и връчване на стадиона на шампионката купа, да повлияе на отбора и футболистите да подценят мача с Миньор Перник?
"Не, не, аз не вярвам", убеден е Велев. "Разговарях и с футболистите, които са категорично на моето мнение, че се избързва с говоренето за връчването на титлата в неделя. Ще изчакаме, имаме още два мача. Нищо няма да стане, ако се връчи купата, дай Боже, и след тези два мача."
Паралелно с края на шампионата в Левски мислят вече за селекцията за новия сезон и предстоящите мачове в Европа. Това вече обяви спортният директор Даниел Боримиров. Той и Велев вече работят по привличането на нови футболисти. Значи ли това, че старши треньорът е спокоен за поста си?
"Е, аз си имам договор с Левски, спокоен е Емил Велев. Не смятам, ако всичко е нормално, да го нарушавам. Говорим с Боримиров за евентуални нови попълнения, но те ще станат ясни след 10-15 дена. В зависимост от класирането ни ще направим и подготовката ни."
Емил Велев е убеден, че трябва отборът и на теория да стане шампион, за да започнат празненствата.