"Ужасно е и за мен, съболезнования на близките, надявам се най-после нашата държава да напредне откъм безопасност и пътища. Според мен хиляди хора постоянно говорим за проблемите на държавата, но за мен най-несериозно и учудващо е че тази държава не можа за толкова години да си направи магистралите, това не мога да си го обясня. Толкова ли е трудно да се хвърлят пари за магистрали, за да има толкова магистрали", не скри възмущението си Стоилов в ефира на Дарик радио.
Той все пак коментира решението си да повика Радостин Кишишев, Йордан Тодоров и Живко Миланов, за предстоящата световна квалификация срещу Ейре:
"Имам нужда от трима крайни защитниците, за това и тримата ги взимам, в тази зона имаме най-големи трудности с оглед наказанието на Манолев. Ще видим състоянието на Рангелов и ако има нови контузии, до края на седмицата може да повикаме още един, двама от България".
Стоилов призна, че според него борбата за титлата в А група ще бъде решена в неделя след мачовете Литекс – ЦСКА и Левски – Миньор.
"Все още не сме тренирали, сега ще го направим. Нормално е да има празненства и да се отпуснем, до неделя се надявам да имаме максимална концентрация, да направим един добър мач и да спечелим".
"Мисля, че в неделя ще се реши борбата за титлата. Литекс играе, за да спечели срещу ЦСКА. Аз винаги съм се чувствал добре, най-вече от това, че отборът започна да показва футбола, който искам. Мисля, че нещата са се наместили горе-долу, спечелихме Купата, в другата цел останахме доста далече, това показва, че трябва да сме по-постоянни. Смятам, че можем да бъдем доволни. С всичко сме готови, важното е да мине мача в неделя и ще говорим, какво ни предстои".
"За нас всеки мач е финал, въпреки това искаме да спечелим, да играем добре и да радваме привържениците си", обясни Стоилов.
Специалистът даде своето компетентно мнение и за изминалия финал на Шампионската лига, в който Барселона триумфира след 2:0 над Манчестър Юнайтед. "Аз симпатизирам на Барселона, това е начинът на игра, на който симпатизирам. Исках Бербатов да вдигне Купата, но отборът с повече импровизация и техника трябваше да пречупи другия. Имаше един отбор на терена, красивите победи са най-сладки. Това е нещо, което Барселона е избрал като визия на стила. Чрез контрол на топката търси качеството на играта. Когато такъв отбор спечели КЕШ, става красиво за футбола".
"Това се постига с много футболни качества, интелект и мислене на терена. Тези детайли се повтарят безброй пъти и когато го постигнеш е много хубаво. Това е моето мнение, аз обичам футбола да е игра за хората, а не винаги единствената цел да е победата. За нас всеки мач е финал, въпреки това искаме да спечелим, да играем добре и да радваме привържениците си", допълни хасковлията.