Велислав Вуцов заяви, че най-вероятно ще бъдат взети няколко нови играчи, въпреки че промените при "белите" през трансферния прозорец ще бъдат само с "козметична цел".
"За да му е дебел врата на вълка, сам си гони агнето и сам си го хваща. Така е и при нас. За да сме спокойни на 8 август, че като започне първенството ще имаме отбор, трябва преди това да свършим доста работа. Доволен съм, че съм в Славия. Доволен съм, че се връщам като треньор, доволен съм, че се връщам в тим със сериозен потенциал, като стар и сериозен клуб", сподели Вуцов.
"Аз съм играл тук и съм изкарал две отлични години като футболист. Намирам Славия, като тим с огромен потенциал и футболисти. Смятам, че трябва да остане този отбор, може би ще има козметични промени. Потенциалът е доста сериозен. Може би трябва да се направи конкуренция на някои постове, но не и големи промени. Трябва да се промени най-вече картинката в класирането."
"Няма да правя анализ защо Славия е на 9-о място, затова искам да започна на 25-ти юни, да съм ангажиран пряко оттогава. Ако ме е страх, ще си стоя вкъщи. Не ме е страх. Има какво да се прави и да се променя, защото 9-о място с 15 загуби трябва да се промени. Гарантирам, че отборът ще има съвсем друг облик. Целта ми е да има по-здрав отбор, който да се бори във всеки мач, да направим така, че тези, които са пред нас да ги бием когато и където можем. Смятам, че трябва да намалим загубите минимум на половина, отколкото бяха тази година", добави още Велислав Вуцов.
"Виждам, че хората, които ме поканиха, са заредени и амбицирани. Дай Боже, аз да им оправдая доверието. Но тези, които сега не ни слагат в сметките много бързо ще разберат, че не си говорим глупости. Единственото нещо, което ме притеснява е, че много бързо трябва да стане тази промяна", каза треньорът на Славия.
"Количеството нови не мога да кажа сега, но има 1-2 с реални оферти, които могат да заминат, ако излязат основни играчи, ще трябва да им се намерят заместници. Моята идея е Славия да има 17-18 много добри футболисти и още 6-7 млади, които да са близо до първия отбор. Футболист на всяка цена няма да взимаме", уточни Вуцов.
Старши треньорът на "белите" обяви и настоящите планове на тима за подготовка:
"Първата тренировка е на 25 юни в 18.00 часа. На 28 юни вечерта се пътува за първия лагер, който ще продължи 2 седмици. След това ще има една седмица престой в България, гласим евентуално после пак лагер в чужбина. Единствената цел на лагерите в чужбина са добрите контроли, които да се изиграят. Това е идеята за ходене навън."
Представиха Вили Вуцов в Славия