27-годишният бразилец е подписал шестгодишен договор с "кралския клуб". Той е първото ново попълнение в тима след завръщането на президенския пост на Флорентино Перес. Според медиите трансферната сума е около 68 милиона евро (94.05 милиона долара). Кака е вторият най-скъп футболист в историята на Реал след Зинедин Зидан, който премина в отбора от Ювентус през 2001-ва година за около 73 милиона евро.
Вчера Кака премина медицинските прегледи в Ресифе, където е на подготовка с националния отбор на Бразилия преди световната квалификация с Парагвай в сряда. Кака заяви, че напуска Милан с добри чувства.
"Винаги ще изпитвам уважение към Милан. Тръгвам си с добри чувства. Спечелил съм всичко, което искам като футболист и това е ново предизвикателство за мен. Сигурен съм, че Реал ще направи силен отбор, който отново ще започне да печели трофеи", каза Кака на специална пресконференция в Бразилия.
Кака добави, че разбира факта, че финансовата криза е принудила Милан да се съгласи на продажбата. "Не съм разочарован от отношенията ми с Милан. Ако не беше финансовата криза това нямаше да се случи. Затова разбирам позицията на клуба. Аз съм много признателен на Милан и на президента на клуба", каза още бразилският плеймейкър.
Официалното му представяне като футболист на Реал ще бъде в края на месеца след турнира за Купата на конфедерациите. "Работим за сформирането на много добър отбор и това е едва началото", заяви Флорентино Перес в интервю за радио Онда Серо. От своя страна от Милан благодариха на Кака за себераздаването му за клуба.
"Милан благодари на човека Кака и нашампиона Кака за неговия принос за успехите на клуба в последните шест години. Неговата загуба за отбора е огромна. Ще ни бъде трудно и да заменим Кака като личност", се казва в официално съобщение на Милан.
Кака е трансферна цел на Реал (Мадрид) още от 2006-та година, когато президент бе Рамон Калдерон. Кака заяви, че няма проблем да носи екипа с номер 5, който преди принадлежеше на Зинедин Зидан.
"Не знам кой номер ще получа. Ще имам време да обмисля това. За мен ще бъде приятно да нося номер 5, но Зинедин Зидан е Зинедин Зидан. За да избегна всякакви сравнения, аз ще се опитам да напиша сам своята история в Реал. Зидан е пример за мен", каза Кака. Той каза и няколко добри думи за новия старши треньор на Милан - Леонардо.
"Леонардо ще поведе Милан по правия път", завърши бразилецът.