"Гражданите" подготвят мащабна селекция за предстоящия трансферен прозорец, но за целта трябва да освободят място в състава си. Отборът разполага с прекалено много нападатели, а въпреки това наскоро привлече Роке Санта Крус, а в момента се работи и по трансфера на Карлос Тевес.
Това почти сигурно означава, че Божинов ще трябва да търси късмета си другаде и най-вероятно посоката, в която ще поеме е към германския Волфсбург, който вчера обяви, че желае нападателя в редиците си. Варианти пред Божо са и турския Бешикташ, както и завръщане в Италия.
Освен българина обаче, клубът смята да продаде и футболиста от Зимбабве Бенджани Мварувари. Нежелани на "Сити ъф Манчестър" са още Дарайъс Васел, Чед Еванс и бразилецът Жо, като последният вероятно ще бъде използван като разменна монета за защитника на Евертън Джолеън Лескът. Друг нападател в лицето на Фелипе Кайседо пък най-вероятно ще бъде отдаден под наем.
Освен с нападателите си обаче, отборът смята да се раздели и с трима полузащитници. Това са Дитмар Хаман, чиито договор изтича през лятото, Майкъл Джонсън и Желсон Фернандес.
В защита също се очаква да има напускащи като спряганите имена са на Майкъл Бол, Тал Бен Хаим, Хавиер Гаридо, а Дани Милс вече обяви, че си тръгва.
Много вероятно към напускащите да се присъединят и Ричард Дън, който е желан от Съндърланд, както и бразилецът Елано, който все по-често е недоволен от статута си в клуба и иска ново поле за реализация.